drive winter header full

Навіщо потрібно використовувати зимові шини? Мішлен пояснює.

Чому важливо підготуватися до водіння в зимових умовах?

погода

Погода

З жовтня по квітень умови водіння можуть бути дуже складними, і стан дороги може змінюватися: із сухої вона стає вологою, мокрою, засніженою чи обледенілою. Так чи інакше, буде холодно, тому важливо встановлювати шини, що підходять для використання на вашому автомобілі в зимових умовах.

У світі шин зима починається в той момент, коли температура опускається нижче 7 °C. Саме в цей час рекомендовано встановлювати зимові шини. За цієї температури гумова суміш літніх шин твердне й стає менш ефективною.

Коли дороги вкриті снігом, льодом або ожеледицею, водії почуваються менш упевнено, але так не повинно бути. Правильно враховуючи фактори ризику під час руху в холодну пору року та встановивши підходящі для зими шини, ви зможете почуватися настільки ж безпечно, як і сонячного погожого дня.

безпека взимку

Безпека взимку

Водії зазвичай вважають, що сніг і лід є головними джерелами небезпеки при водінні взимку. Насправді ж 9 із 10 аварій** трапляються на сухій чи мокрій дорозі, а не на поверхні, вкритій снігом або льодом. Сніг може становити небезпеку, але це не єдине, чого варто остерігатися. Навіть узимку майже 9 із 10 аварій** відбуваються на прямих ділянках дороги.

**Інститут досліджень дорожньо-транспортних пригод (VUFO) – Університет Дрездена: проаналізовано 12 000 дорожньо-транспортних пригод за 12 років.

Чим пояснюється цей феномен? Уся справа в концентрації та увазі. Зазвичай водії більш обережні при проходженні крутих поворотів та на поворотах з обмеженою оглядовістю. Під час руху прямими міськими вулицями з гарною оглядовістю увага може розсіюватися. У результаті кількість аварій у міській зоні значно вища.

За подібних умов ваші шини відіграють навіть більш суттєву роль, тому важливо встановлювати на автомобіль зимові шини.

Навіщо встановлювати шини з маркуванням 3PMSF при зниженні температури?

Існує багато причин для використання спеціально адаптованих шин, коли температура повітря починає знижуватися.

Оскільки маркування 3PMSF гарантує безпечний рух по снігу, шини з таким символом на боковині також розроблені для належної роботи на холодних та слизьких поверхнях, як мокрих, так і вкритих льодом.

За температури нижче 7 °C шини, сертифіковані для використання взимку (з маркуванням M+S та/або 3PMSF), безпечніші й забезпечують коротший гальмівний шлях у порівнянні з літніми шинами на мокрій, засніженій або обледенілій дорозі

маркування m plus s
Car edito 6 4 tip1 dealer help and advice
Швидко знайти шинний центр поруч
Пошук
Адреса, місто або поштовий індекс
Автомобіль
  • Автомобіль
  • Мотоцикл
Знайти мене
Пошук
5 найбільших міст України
You are using an unsupported web browser
You are using a website browser that is not supported by this website. This means that some functionnality may not work as intented. This may result in strange behaviors when browsing round. Use or updgrade/install one of the following browsers to take full advantage of this website