При цьому обов’язковою умовою достовірності експерименту було суворе дотримання умов зберігання. Таким чином, для максимального збереження характеристик шин та для запобігання виникненню різноманітних дефектів слід суворо дотримуватися рекомендацій щодо зберігання шин.

Гумова суміш автомобільних шин має складний склад, до якого входить набір добавок, покликаних ефективно протистояти пошкодженням, що пов’язані з потраплянням прямих сонячних променів або впливом підвищеної вологості. Разом з тим, під час міжсезонного зберігання з метою продовження терміну служби шин та збереження характеристик слід дотримуватися наведених нижче рекомендацій.

как правильно хранить шины
общие условия хранения

Загальні умови зберігання 

  • Перед розміщенням на зберігання рекомендовано очистити поверхню шин від забруднень сухою тканиною або м’якою щіткою, при цьому слід уникати використання розчинників, аерозольних засобів для чищення чи інших хімічних речовин, здатних пошкодити або змінити поверхневий шар гуми шин.
     
  • Категорично не рекомендується очищувати шини за допомогою мийки високого тиску, оскільки це може призвести до фізичного пошкодження шин (розривів та мікротріщин гумового шару).
     
  • Шини слід зберігати в чистому, провітрюваному приміщенні за температури від -30 °С до +30 °С, при цьому оптимальною температурою є +15 °С.
     

Слід виключити потрапляння прямих сонячних променів, наявність високої вологості й конденсату, а також вплив атмосферних явищ у вигляді дощу, снігу тощо.

do you know bib

Варто окремо відзначити, що слід уникати тривалого зберігання шин у пластикових пакетах, які блокують циркуляцію повітря, оскільки це прискорює процес старіння гуми та посилює корозію сталевих шипів. Пакети надаються виключно для транспортування, не варто використовувати їх понад 14 днів.

  • Слід оберігати шини від впливу будь-яких джерел тепла. Також слід виключити перебування шин у безпосередній близькості до обладнання, яке в процесі роботи виділяє іскри та електричні розряди, а також будь-яких джерел озону (трансформатори, електродвигуни та подібне обладнання).
     
  • Не допускається зберігання шин поблизу будь-яких паливно-мастильних матеріалів, таких як масла, розчинники та інші продукти переробки нафти, що впливають на властивості гумових матеріалів.
общие условия хранения шин

Хранение шин MICHELIN «спортивного» сегмента

Шини спортивного сегмента містять високоякісні гумові суміші, що забезпечують максимальне зчеплення на високих швидкостях. Такі шини можуть бути чутливими до низьких температур, тому зі зниженням температури їхня пластичність зменшуватиметься.

шины michelin спортивного сегмента
хранение шин michelin спортивного сегмента

Тому, на додачу до дотримання стандартних правил зберігання, такі шини потребують особливо дбайливого поводження з ними в умовах низьких температур: слід з особливою обережністю підійти до транспортування (розвантаження/навантаження, переміщення всередині складу) та зберігання за температури нижче -10 °С. Шини не можна кидати, стискати, піддавати впливу різких навантажень, внаслідок яких шини можуть отримати пошкодження у вигляді тріщин на поверхні гуми, з якими подальша експлуатація буде неможлива.

You are using an unsupported web browser
You are using a website browser that is not supported by this website. This means that some functionnality may not work as intented. This may result in strange behaviors when browsing round. Use or updgrade/install one of the following browsers to take full advantage of this website